Το A BETTER STORY είναι μία από τις πιο ξεχωριστές εκδόσεις που έχουμε εντάξει στον κατάλογο μας. Φτιαγμένο σε μικρό format, πολυσέλιδο και χωρίς καθόλου λόγια, αποτέλεσε για μας «έρωτα με την πρώτη ματιά». Αν και γνωρίζαμε την πορεία και τη δουλειά της Λένας στον χώρο των αυτοεκδόσεων, είναι αλήθεια πως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο βιβλίο. Με αφορμή λοιπόν, την υποψηφιότητα του άλμπουμ στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2017 στην κατηγορία «Καλύτερο Κόμικς», ζητήσαμε από τη δημιουργό να μοιραστεί μαζί μας κάποιες παρασκηνιακές λεπτομέρειες της δημιουργίας του βιβλίου της. Και ιδού τι μας απάντησε:

  • «Δημιουργήθηκε σε ένα τετραδιάκι που κουβαλούσε η δημιουργός παντού μαζί της και σχεδίαζε εική και ως έτυχε».
  • «Ήταν εξ ολοκλήρου αυτοσχεδιαστικό και η ιστορία προχωρούσε βάσει των συναισθημάτων και των εντυπώσεων της στιγμής. Κάθε καρέ σχεδιαζόταν χωρίς να έχει προβλεφθεί τι θα επακολουθήσει».
  • «Το τετραδιάκι είχε συμμετάσχει και σε πρόβες θεατρικού έργου ως προπ. Δυστυχώς ήταν πολύ μικρό για να παίξει και στην παράσταση».
  • «Μια μέρα στην πρόβα, η εξάχρονη κορούλα του σκηνογράφου βούτηξε το τετράδιο και ζωγράφισε σε ένα δισέλιδο. Από την στιγμή που έγινε το κακό, η ζωγραφιά της μικρής Νεφέλης έπρεπε να ενταχθεί στην ιστορία. Ευτυχώς της το πήραμε από τα χέρια πριν προλάβει να ολοκληρώσει αυτή το κόμικς».
  • «Όλες οι εξωτερικές λήψεις (πλην εξωτερικού) έχουν βασιστεί σε αγαπημένα σημεία της γειτονιάς της δημιουργού και έχουν σχεδιαστεί επί τόπου. Κατά μία σατανική σύμπτωση, το μεγαλύτερο μέρος της γειτονιάς, σχεδόν αμετάβλητης εδώ και δεκαετίες, μετά την πραγματοποίηση του κόμικς άλλαξε όψη: Το σπίτι του πρωταγωνιστή κατεδαφίστηκε, η παιδική χαρά ξηλώθηκε, δέντρα κόπηκαν κ.ο.κ. Φήμες συγγενείας της δημιουργού με γνωστό κατσικοπόδαρο πολιτικό δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί».
  • «Η σκηνή στην πασίγνωστη τηλεοπτική εκπομπή είναι εμπνευσμένη από φίλο που είχε εκμυστηρευτεί ότι το σόι του (εκατό άτομα τα πρωτοξάδερφα μόνο) θα πήγαινε στην εκπομπή για να γνωρίσει την παρουσιάστρια».
  • «Οι πραγματικοί φαν θα βρουν έξι αναφορές από το webcomic της Λένας Νῦν καὶ Ἀεί.
  • «Κι επειδή η Λένα δεν το ‘χει καθόλου με τους τίτλους, μέχρι τελευταίας στιγμής ήταν άτιτλο. Οπότε η έμπνευση ήταν να κλαπεί ο τίτλος του τραγουδιού που είχε κολλήσει στο κεφάλι της την περίοδο εκείνη: του ομώνυμου κομματιού της αργεντίνικης σαπουνόπερας Φλορισιέντα».
  • «Τυπώθηκε σε μέγεθος μεγαλύτερο από το πρωτότυπο. Άλλη μία παγκόσμια πρωτιά».
  • «Οι εκδότες συμφώνησαν στην έκδοσή του χωρίς να το έχουν διαβάσει, έχοντας δει μόνο κάποιες σελίδες-δείγματα. Τόσο αξιαγάπητα τρελοί».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση θα βρείτε στη σελίδα  Οι Εκδόσεις Μας.

(κάνοντας «κλικ» στο λευκό κουμπί, πάνω αριστερά)