Ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον χώρο των ελληνικών κόμικς όταν ανταμώνουν στις διάφορες εκθέσεις και conventions (δημιουργοί, εκδότες, ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, συλλέκτες, αναγνώστες), αποτελεί η «κατάσταση της αγοράς των κόμικς στην Ελλάδα». Τι πουλάει, τι δεν περπατάει, τι λείπει, τι θέλει ο κόσμος…

Οι απαντήσεις, φυσικά, δεν είναι εύκολες και στην πλειοψηφία τους, πηγάζουν από τις εμπειρίες που συγκεντρώνει ο καθένας από τους ομιλητές από τη θέση που «βιώνει» την εγχώρια σκηνή. Επί της ουσίας, δημιουργοί και εκδότες κυκλοφορούν ότι τους αρέσει. Σε γενικές γραμμές όμως όλοι συμφωνούν πως:

Τα κόμικς με ζωόμορφους χαρακτήρες είναι πιο δημοφιλή στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, σε σχέση με άλλα κόμικς.

Ο πολύς κόσμος θέλει να διαβάσει κάτι για να γελάσει.

Οι γυναίκες, γενικά, διαβάζουν περισσότερο, επομένως αποτελούν και σημαντικό ποσοστό του αναγνωστικού κοινού των κόμικς στη χώρα μας.

Το σεξ πουλάει. (σιγά τη διαπίστωση!)

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις και παρά το γεγονός ότι ως Ένατη Διάσταση δεν έχουμε και καμιά σοβαρή σχέση με το μάρκετιν, φέτος αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση τριών τίτλων που, μάλλον, συνδυάζουν αυτά που θέλει στα κόμικς του το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Έτσι στο Comicdom Con 2017 θα κάνουν την πρώτη του εμφάνιση δύο νέα βιβλία και μία επανέκδοση:

Το εντελώς «καμένο» και πολύ αστείο ΑΓΡΙΑΔΕΣ του Γιώργου Μελισσαρόπουλου. (αυτό περιλαμβάνει τους ζωόμορφους χαρακτήρες και το χιούμορ…)

Το «γευστικό» και «παραμυθένιο» PIZZA PEPERONI σε σενάριο του Σταύρου Κιουτσιούκη και με εικονογράφηση από τις ιδιαίτερα ταλαντούχες Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Σοφία Σπυρλιάδου, Αλεξία Λουγιάκη, Στέλλα Στεργίου, Χριστίνα Ανθηροπούλου και Έφη Θεοδωροπούλου.  (αυτό, πέρα από το χιούμορ, περιλαμβάνει την έντονη θηλυκή παρουσία και αισθητική…)

Τον «σκανδαλιστικό» ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ του Σταύρου Κιουτσιούκη που γνωρίσατε το 2014 αλλά αποφασίσαμε να επανεκδώσουμε καθώς είχε εξαντληθεί από το 2015.  (το σεξ που λέγαμε…)

Για να δούμε λοιπόν πού θα μας οδηγήσουν αυτές οι κινήσεις στρατηγικού μάρκετιν…