Ο ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ, δια χειρός Σταύρου Κιουτσιούκη και με υπέροχους γκρίζους τόνους από τη Σοφία Σπυρλιάδου, είναι ένα πολύ αστείο και καλοφτιαγμένο κόμικ  που ξεχώρισε τη χρονιά που κυκλοφόρησε. Μάλιστα, υπήρξε και υποψήφιο στην κατηγορία «Καλύτερο Κόμικ» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2015.

Το «πικάντικο» περιεχόμενο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαφημίστηκε ως ένα άλμπουμ «φόρος τιμής στις τσόντες που αγαπήσαμε» ή ως «μια τσόντα με υπόθεση», αναμφίβολα, συνέβαλλε στο να εξαντληθεί γρήγορα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στις εκδόσεις μας.  Όμως, πέραν αυτού, παραμένει ένα όμορφο άλμπουμ που αξίζει να διαβάσετε. Γι’αυτό και αποφασίσαμε να το επανεκδώσουμε.

Με αφορμή λοιπόν την επανέκδοση του ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ, ζητήσαμε από τον Σταύρο να μας πει δυο λόγια για το παρασκήνιο της δημιουργίας του:

 

  • «Το μικρό παρασκήνιο του Δεξιοτέχνη αφορά, κυρίως, στην συνεργασία με την Σοφία που έκανε τον χρωματισμό και την Χριστίνα που το επιμελήθηκε γραφιστικά. Και στις δυο περιπτώσεις είχα το άγχος πως, ίσως, ένιωθαν άβολα με το αντικείμενο πάνω στο όποιο δουλεύανε. Από την άλλη όμως, ήταν και ένα βαρόμετρο για το πώς θα έβλεπε το γυναικείο κοινό το ερωτικό αυτό κόμικ, με επίκεντρο έναν άντρα και υπόγεια, τις αντρικές φαντασιώσεις του, οι οποίες βεβαία τον διαλύουν στο τέλος».
  • «Για την δημιουργία του χρειάστηκαν κάποια references, οπότε για πρώτη φορά είχα μια δημιουργική δικαιολογία για να βλέπω πορνό όλη μέρα».
  • «Στο μεγάλο καρέ, με τα κορίτσια που αυνανίζονται ταυτόχρονα, έχω βασιστεί στο εξώφυλλο της ταινίας Turn Μe Οn, Dammit (σκηνοθεσία: Jannicke Systad Jakobsen, 2011).
  • «Πριν τον Δεξιοτέχνη, είχα λάβει σοβαρά την απόφαση πως εγκαταλείπω τα Κόμικς…»

Τ

Την επανέκδοση του ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ θα βρείτε στο

Comicdom Con Athens 2017, στις 7, 8 και 9 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση θα βρείτε στη σελίδα  Οι Εκδόσεις Μας.

(κάνοντας «κλικ» στο λευκό κουμπί, πάνω αριστερά)

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για άλμπουμ με ενήλικο περιεχόμενο, οπότε απευθύνεται αυστηρά σε άτομα άνω των 18 ετών.