Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της πρώτης φάσης για την ανάδειξη των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2017. Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε, η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ελληνικών κόμικς με διάφορες ιδιότητες (δημιουργοί, εκδότες, αρθρογράφοι, ερευνητές κτλ.), ψηφίζει κάθε χρόνο για να αναδείξει τα κόμικς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

 

Η επιλογή μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς κυκλοφορούν πολλές αξιόλογες δουλειές τις οποίες είναι δύσκολο να κατατάξει κανείς σ’έναν ενιαίο βαθμολογικό πίνακα λόγω της ποικιλίας στην αφηγηματική και εικονογραφική τους προσέγγισή αλλά και στο διαφορετικό αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνονται. Εν ολίγοις, κυκλοφορούν κάθε χρόνο πολλά όμορφα και εντελώς διαφορετικά στην αισθητική τους κόμικς από τα οποία πρέπει να επιλεγεί ένα σε κάθε κατηγορία. Δύσκολος γρίφος…

 

Η φετινή ανακοίνωση όμως έκρυβε μια έκπληξη για την Ένατη Διάσταση. Στην τελική πεντάδα των υποψηφίων «πέρασαν» και τα τρία άλμπουμ που κυκλοφορήσαμε πέρυσι και δύο από αυτά μάλιστα, είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οι υποψηφιότητες αυτές μας χαροποίησαν ιδιαίτερα καθώς εκδίδουμε λίγους τίτλους κάθε χρόνο, οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, δεν συνδέονται θεματικά και εικαστικά μεταξύ τους. Επιπλέον, γνωρίζοντας τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτά τα άλμπουμ και τον κόπο που κατέβαλαν για τη διεκπεραίωση τους, η μικρή αυτή αναγνώριση της δουλειάς τους αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.

 

Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους Τάσο & Πέτρο (INTRA MUROS: Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗ), Σταύρο & Έφη (Η ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΗ ΟΥΡΑ) και Λένα (A BETTER STORY) που μας εμπιστεύθηκαν το έργο τους και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να δημιουργούν όμορφα κόμικς.

 

Παραθέτουμε παρακάτω τις υποψηφιότητες και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (www.ebk.gr) για να συμμετάσχετε στη ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού.

 

Λεπτομέρειες για τα  Ιntra Muros: Η Πλήρης Έκδοση, Η Τσαλακωμένη Ουρά και A Better Story μπορείτε να βρείτε σε αυτό εδώ το blog πατώντας στο λευκό κουμπί πάνω αριστερά και επιλέγοντας Οι Εκδόσεις Μας.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΙΚ

A Better Story της Λένας

Η Τσαλακωμένη Ουρά των Σταύρου Κιουτσιούκη (σενάριο) & Έφης Θεοδωροπούλου (σχέδιο)

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

Η Τσαλακωμένη Ουρά των Σταύρου Κιουτσιούκη (σενάριο) & Έφης Θεοδωροπούλου (σχέδιο)

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ιntra Muros: Εντός Των Τειχών των Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο) & Πέτρου Χριστούλια (σχέδιο)

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Intra Muros: Εντός Των Τειχών των Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο) & Πέτρου Χριστούλια (σχέδιο)