Σχέδιο-Σενάριο: Δημήτρης Βιτάλης

 

Όταν αρχαίες τοιχογραφίες μετατρέπονται σε κινούμενα σχέδια και κάνουν γκριμάτσες στους θεατές τους… Όταν άκρως επικίνδυνα μικρόβια αποκτούν νοημοσύνη και αυτοαποκαλούνται «άνθρωποι»… Όταν φανατικοί κρεατοφάγοι δειπνούν με κύριο πιάτο φανατικούς χορτοφάγους… ο Δημήτρης Βιτάλης ανοίγει ΠΟΡΤΕΣ… σε παράλληλα σύμπαντα… στην τέχνη και την ιστορία… στο σουρεαλιστικό χιούμορ.

 

Ο Δημήτρης Βιτάλης ονειρεύεται κόσμους και κόμικς εδώ και τρεις δεκαετίες. Ένας από τους πιο γνωστούς δημιουργούς κόμικς στην Ελλάδα, ο αρτιότερος σχεδιαστής της γενιάς του και δημιουργός αγαπημένων σειρών, όπως οι Πόρτες, Νόβα, και Τερέζα, ο Βιτάλης αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα εκδοτικό παράδοξο. Με εξαίρεση το άλμπουμ Στηβ, το Χαρούμενο Κάθαρμα (μια διασκευή κειμένων του Νίκου Τσιφόρου σε σενάριο του Νίκου Πλατή, το 1996), δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμιά συλλογική έκδοση των πολυάριθμων και δημοσιευμένων σε διάφορα έντυπα ιστοριών αυτού του μοναδικού δημιουργού.

 

Αντιλαμβανόμενη αυτό το κενό, η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με την ομάδα θεωρητικής και ιστορικής μελέτης των κόμικς Iconotopia, αποφάσισε να προβεί στην πρώτη συλλογική παρουσίαση του έργου αυτού του σημαντικού καλλιτέχνη της ελληνικής σκηνής των κόμικς. Το άλμπουμ ΠΟΡΤΕΣ αποτελεί τη συλλεκτική έκδοση της ομώνυμης σειράς του Δημήτρη Βιτάλη. Ρηξικέλευθες ιστορίες-πύλες σε διαστάσεις παράδοξες όσο και αστείες, φανταστικά πραγματικές όσο και πραγματικά φανταστικές, οι ΠΟΡΤΕΣ καταλύουν, υπερβαίνουν, μεταμορφώνουν και συνδέουν τους ήρωες τους με κόσμους αναρχικούς και ξεκαρδιστικά οικείους. Η έκδοση πλαισιώνεται από ένα κατατοπιστικό εισαγωγικό κείμενο σχετικά με το έργο του πολύ ιδιαίτερου αυτού δημιουργού.

 

    

1η Έκδοση: Δεκέμβριος 2006

Είδος: Σουρεαλιστικό χιούμορ

Διαστάσεις: 21×29

Αριθμός σελίδων: 64 / Έγχρωμο

Τιμή: 12,00 ευρώ

ISBN: 960-88954-2-1

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο