[τεύχος 1 από 3]

 

 

Σενάριο: Φάνης Παπαχριστόπουλος

Σχέδιο: Δημήτρης Καμπουρίδης

 

Ο κόσμος είναι άρρωστος. Τα συμπτώματα της αρρώστιας του είναι εγκαταλελειμμένες πόλεις, έρημοι δρόμοι, άδεια σπίτια, και πτώματα σε παιδικά δωμάτια. Τα προληπτικά μέτρα είναι ελάχιστα. Αν έχεις το νου σου, ίσως εκείνα να μη σε προσέξουν. Αν μείνεις ψύχραιμος, ίσως και να τα ξεγελάσεις. Αν βρεις ένα ήσυχο μέρος να γείρεις, ίσως και να ονειρευτείς. Μα ότι και να κάνεις, θα σε βρουν. Γιατί ο κόσμος είναι άρρωστος. Εκείνα, τα κτήνη, είναι οι φορείς. Κι εσύ, η τροφή τους, δεν έχεις καμία ελπίδα, εκτός κι αν βρεθεί κάποιο αντίδοτο. Αλλά σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε κτήνη, τι μορφή μπορεί να πάρει το αντίδοτο;

 

Η απάντηση κρύβεται στις σελίδες της μίνι σειράς ΑΝΤΙΔΟΤΟ. Στην πρώτη τους εμφάνιση στον χώρο των ελληνικών κόμικς, ο Φάνης Παπαχριστόπουλος (σενάριο) και ο Δημήτρης Καμπουρίδης (σχέδιο) κατασκευάζουν ένα μείγμα splatter τρόμου, δράσης και επιστημονικής φαντασίας, εμπνευσμένο από ατελείωτες ώρες μπροστά σε υπολογιστές, οθόνες τηλεόρασης, κονσόλες παιχνιδιών και ποτισμένο με μπύρες, καπνό από τσιγάρα και φοιτητικό χιούμορ. Το αποτέλεσμα θυμίζει το Resident Evil αν το έκανε ταινία ο George Romero με πρωταγωνιστή τον Vin Diesel, και οι δύο νέοι δημιουργοί δίνουν απλόχερα στους αναγνώστες το αίμα, τα «ζόμπι» και το βρομόξυλο που υπόσχονται τα παραπάνω, χωρίς να διστάζουν να τα εμπλουτίζουν με την χαρακτηριστική, υπόγεια θλίψη μίας ιστορίας τρόμου για το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού. Τo ατμοσφαιρικό και ζοφερό εξώφυλλο του πρώτου τεύχους είναι έργο του Πασχάλη Ζέρβα.

 

1η Έκδοση: Δεκέμβριος 2006

Είδος:  Τρόμος / Επιστημονική φαντασία

Διαστάσεις: 17×24

Αριθμός σελίδων: 48 / Ασπρόμαυρο

Τιμή: 3,50 ευρώ

ISBN: 960-88954-3-X

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

 

Σημείωση: Η μίνι σειρά ΑΝΤΙΔΟΤΟ αφηγείται μια ιστορία χωρισμένη σε τρία μέρη. Συνεπώς, κανένα από τα τεύχη δεν διαβάζεται αυτόνομα και απαιτείται η ανάγνωση και των τριών τευχών.