Σενάριο: Αβραάμ Κάουα

Εικονογράφηση: Alex Naylor, Δημήτρης Καμπουρίδης

Λήθη, Καλιφόρνια. Μια πόλη ασυνήθιστη, με αστυνομικούς που ερευνούν δολοφονίες βρικολάκων και παραλίες όπου λατρεύονται θεοί με πλοκάμια. Μια πόλη όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν σκοτεινό παρελθόν και ένοχα μυστικά, όπου οι έφηβοι μπορεί να είναι μεταλλαγμένοι, νεκραναστημένοι ή εξωγήινοι, όπου οι καθηγητές τους είναι τρελοί επιστήμονες. Μια πόλη ασυνήθιστη, με κατοίκους που προσπαθούν να ζήσουν συνηθισμένα. Οι ζωές τους είναι ιστορίες, και οι ιστορίες τους συνδέονται.

Η σειρά ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ αποτέλεσε την πρώτη εμφάνιση του συγγραφέα  Αβραάμ Κάουα (Δημοκρατία, Übermensch, Queen of Vampires) στο χώρο των ελληνικών κόμικς. Σε συνεργασία με την Alex Naylor (Brief Lives: The Memoirs of W.F. Deedes) και τον Δημήτρη Καμπουρίδη (ΑΝΤΙΔΟΤΟ), οι τρεις δημιουργοί καταδύονται σε όλες τις κλασικές μυθολογίες τρόμου και φαντασίας, σε κόσμους κόμικς και φιλμ νουάρ, και ανασύρουν γνώριμους ήρωες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν με μια διαφορετική ματιά. Πολυσυλλεκτικό παραμύθι, κολάζ της pop κουλτούρας και του pulp fiction, σαπουνόπερα για ανθρώπους που τους αρέσουν τα θρίλερ, οι ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ισορροπούν τη θλίψη με την κωμωδία, το συναίσθημα με τη φρίκη, τον έρωτα με το θάνατο.

Ο αρχικός προγραμματισμός της σειράς περιλάμβανε έξι αυτοτελή τεύχη που συνδέονταν νοηματικά μεταξύ τους. Δυστυχώς, κυκλοφόρησαν μόνο τα δύο πρώτα. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα κυκλοφορήσει ένας αυτόνομος τόμος που θα συγκεντρώνει το σύνολο του προγραμματισμένου υλικού. Ίσως…

 

1η Έκδοση: Τεύχος #1-Φεβρουάριος 2007 / Τεύχος #2- Μάρτιος 2008

Είδος: Αστικό Φάνταζυ

Διαστάσεις: 16×23

Αριθμός σελίδων: 32 / Ασπρόμαυρο

Τιμή: 3,00 ευρώ

ISΒN: 978-960-88954-4-7 (τεύχος #1)

ISSN: 1791-4612 (τεύχος #2)

Διαθεσιμότητα: Διατίθεται μόνο σε εκθέσεις